Мобилна навигација
24. нов 2023.

Министар привреде на Трећој конференцији почасних конзула Републике Србије у иностранству говорио о могућностима инвестирања у нaшој земљи

Министар привреде Слободан Цветковић учествовао је данас на панелу на тему „Могућности инвестирања у Србији“ на Трећој конференција почасних конзула Републике Србије у иностранству у Палати Србије, коју је отворио први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

Током панела минстар Цветковић је истакао да је један од циљева Министарства привреде да Србија буде препозната као земља за потенцијалне инвестиције, тржишну економију, земљу спремну да се на конкурентан начин укључи у европске токове и глобално тржиште.

„Увек желимо, то је намера и данас, да вам представимо предности које Србија нуди онима који желе да улажу код нас. Уверени смо да позитивна искуства компанија присутних у Србији говоре најбоље у наше име, али је свакако важно подвући и чињеницу да је наша земља лидер када је реч о инвестиционим локацијама. Претходне године, прилив страних директних инвестиција износио је 4,4 милијарде евра, што је убедљиво највише у региону Западног Балкана“, рекао је министар Цветковић.

Указао је да је Влада Србије усмерена на креирање стабилног и предвидивог пословног амбијента неопходног за раст привредне активности и повећање удела приватног сектора у производњи.

Истакао је да је Србија не само у региону, већ и у свету препозната као жељена инвестициона локација, а да је доказ да постоји огромно поверење у политичку и економску стабилност Србије код инвеститора, који већ послују у нашој земљи, одлуке компанија да реинвестирају и прошире своје капацитете и пословање.