Мобилна навигација
Ana Djokic

Ана Ђокић

Одсек за односе са јавношћу

Дипломирала је на Факултету политичких наука, Универзитета у Београду, на Одељењу за новинарство и комуникологију, у чијем саставу је и Катедра за новинарство, која више од четири деценије представља јединствене универзитетске студије на територији Србије.

Одмах пo завршетку студија, као дипломирани новинар, почиње да ради за медијску компанију „Ringier Axel Springer Srbija”, где стиче богато новинарско искуство у штампаним, дигиталним медијима и телевизијском новинарству.

Рад у државној управи започиње у Министарству за демографију и популациону политику Републике Србије на позицији саветника за медије.

Након тога У Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије била је именована за посебног саветника министра, ради стручног обављања саветодавних послова из области медија,  где је била задужена и за руковођење прес службом и протоколом у кабинету министра.

На тој позицији бавила се унапређењем видљивости, имиџа и кредибилитета Министарства и министра, кроз различите медијске активности, односима са јавношћу, организовањем конференција за медије и јавних догађаја са домаћим и страним државним делегацијама.

Поред тога радила је на бројним домаћим и страним пројектима међу којима су: Година безбедности и здравља на раду 2019; Реци НЕ раду на црно; Ј=ДНАKИ; Подршка Европске Уније активном укључивању младих; ИПА и МАДАД пројекти.

Након тога прелази у Министарство привреде где је у кабинету министра задужена за област медија.

Радно је ангажована на месту шефа Одсека за односе са јавношћу у Министарству привреде, где руководи радом Одсека, организује, пружа стручна упутства и надзире рад државних службеника у Одсеку, прати и анализира стање информисања из области привреде и креира стратегију комуникације Министарства, израђује извештаје и информације за потребе министра и припрема друга акта из делокруга Одсека, обавља и друге послове по налогу министра.

Током студија и своје професионалне каријере волонтирала је на више пројеката, међу којима су пројекат „For Woman in Science“ који спроводе L'Oréal и UNESCO, „ArachnoBeeA project“ пројекат победник на „NASA Space Apps Challenge“, Фестивал Здравља.

Говори енглески језик.