Мобилна навигација
Ненад Стошић

Nenad Stošić

Odeljenje za međunarodnu saradnju i evropske integracije

Nenad Stošić rođen je 1977. godine u Beogradu.

Diplomirao je 2004. godine na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, a magistrirao 2007. godine, na Katedri za opštu savremenu istoriju.

Tokom svoje naučne karijere održao je više predavanja, iz različitih oblasti na stručnim skupovima i konferencijama u zemlji i inostranstvu i ima nekoliko objavljenih radova u stručnim časopisima.

Od 2004. do 2012. godine, radio je kao nastavnik istorije u XIII beogradskoj gimnaziji. Jedan je od koautora udžbenika istorije za 8. razred osnovne škole izdavačke kuće Klett.

U leto 2011. godine završio je Intenzivni seminar o Evropskoj uniji na Institutu za postdiplomse studije na Koledžu Evrope (College of Europe-College d’Europe) u Brižu, Belgija.

Rad u državnoj upravi započinje 2012. godine na mestu republičkog prosvetnog inspektora u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Posao prosvetnog inspektora ministarstva podrazumeva, u najkraćem, nadzor nad zakonitošću rada i primenom propisa i akata ustanova, koje su obuhvaćene sistemom obrazovanja i vaspitanja.

Od septembra 2013. praktično je rukovodio radom Grupe za koordinaciju procesa pridruživanja u oblasti obrazovanja i nauke u okviru Sektora za evropske integracije Ministarstva. U novembru 2013. imenovan je za sekretara Pregovaračke grupe za obrazovanje i kulturu, Koordinacionog tela Vlade za proces pristupanja Republike Srbije EU.

U julu 2014. godine prelazi u Ministarstvo privrede u Odeljenje za evropske integracije i projekte. Radio je na različitim pozicijama od savetnika, preko rukovodioca Grupe za evropske integracije, do šefa Odseka za međunarodnu saradnju i evropske integracije u novoformiranom Sektoru za međunarodnu saradnju i evropske integracije.

Trenutno je na poziciji načelnika Odeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije pri Kabinetu ministra, na kojoj koordinira sve međunarodne aktivnosti ministarstva i poslove u vezi sa evropskim integracijama. Kao predstavnik ministarstva privrede bio je član više zvaničnih delegacija Republike Srbije u zemlji i inostranstvu.

Govori engleski i bugarski jezik i poseduje osnovno znanje ruskog jezika.

Oženjen je i ima ćerku.