Мобилна навигација
Миодраг Дуганџија

Miodrag Dugandžija

Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda

Miodrag Dugandžija rođen je 1970. godine u Slavonskom Brodu.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na smeru za termotehniku.

Karijeru je počeo 1996. u Saveznom ministarstvu za privredu, kao savetnik za razvoj industrije / stručni saradnik za mašinogradnju.

Radio je u Ministarstvu za unutrašnje ekonomske odnose SCG i Saveznom ministarstvu privrede i unutrašnje trgovine, kao i u Ministarstvu za nauku i životnu sredinu kao savetnik za poslove u oblasti standardizacije.

Više od dvadeset godina radi na izradi i primeni tehničkih propisa, uklanjanju tehničkih prepreka u trgovini i programima za unapređenje infrastrukture kvaliteta.

Od 2007. do 2009. godine radio je kao šef Odseka za tehničke propise i ocenjivanje usaglašenosti pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, a od 2009. do 2013. bio je na mestu šefa Odseka za registre, projekte i saradnju sa međunarodnim organizacijama u Ministarstvu finansija i privrede.

Od 2013. do 2016. godine u Ministarstvu privrede bio na mestu načelnika Odeljenja za registre, projekte i saradnju sa međunarodnim organizacijama, a od 2016. godine radi kao načelnik odeljenja za neharmonizovanu oblast, standardizaciju, akreditaciju i metrologiju pri Sektoru za kvalitet i bezbednost proizvoda.

Tokom rada u Ministarstvu privrede aktivno je učestvovao u evropskim integracijama, kao višegodišnji sekretar, a kasnije i zamenik predsednika pregovaračke grupe za poglavlje 1 – Sloboda kretanja robe.

Završio brojne stručne obuke u zemlji i inostranstvu iz oblasti upravljanja kvalitetom, primene Sporazuma o tehničkim preprekama u trgovini Svetske trgovinske organizacije (STO/TBT), uključujući školu ekonomske diplomatije Švajcarskog univerziteta za međunarodne odnose iz Ženeve.

U julu 2021. postavljen za v.d. pomoćnika ministra.

Govori engleski jezik, oženjen je i ima dvoje dece.