Мобилна навигација
ljusic

Milan Ljušić

Milan Ljušić, rođen je 12. aprila 1979. godine u Beogradu.

Osnovnu i srednju školu - Prvu beogradsku gimnaziju završio je u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, a master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu iz oblasti javnih finansija i finansijskog prava. Trenutno je na doktorskim akademskim studijama na Ekonomskom fakultetu
Univerziteta u Beogradu iz oblasti makroekonomije. Objavio je niz stručnih radova, samostalno i kao koautor, iz oblasti makroekonomije. Oblast kojom se bavi odnosi se na podsticaje privredi i njen razvoj.

Tokom svoje poslovne karijere prošao je niz stručnih seminara u organizaciji Ministarstva finansija, Udruženja banaka Srbije, Komisije za hartije od vrednosti, Ministarstva pravde.

Poseduje dozvolu za posredovanje u mirnom rešavanju sporova. Svoju radnu karijeru započeo je 2006. godine u Banci Inteza u oblasti kreditiranja malog
biznisa, da bi nastavio u trezoru kao diler na Fx & MM tržištu. Poslednjih trinaest godina proveo je radeći na rukovodećim pozicijama u Fondu za razvoj Republike Srbije. Radio je na pripremi predloga strateških dokumenata iz oblasti delovanja Fonda, i praćenju njihove realizacije, kao i na samoj izradi i realizaciji većeg broja različitih programa i aktivnosti podrške privredi, koji su se odnosili na razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Član je Saveta za zapošljavanje Skupštine grada Beograda, učestvovao u više radnih grupa za izradu zakona iz oblasti privrede i privrednog razvoja. Kroz skupštine akcionara Petar Drapšin AD i Zastava oružje AD, učestvovao u radu kao predsednik skupštine akcionara. Od 2021. je državni sekretar u  inistarstvu privrede Republike Srbije.

Oženjen je, otac dvoje dece. Živi i radi u Beogradu