Министар привреде Горан Кнежевић обратио се привредницима Србије и Белорусије на Пословном савету за сарадњу Србије и Белорусије одржаном у Привредној комори Србије.

Кнежевић, који је и копредседник Међувладине комисије Србија – Белорусија, истакао да су укупни односи традиционално пријатељски и добри, али да су могућности и потребе далеко веће.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2017/04/IMG 7123
Пословни савет за сарадњу Србије и Белорусије

„Ту сарадњу карактерише мали обим робне размене, уска структура роба у међусобној размени и недовољно инвестиција на обе стране“, рекао је он нагласивши да је Србија отворена за унапређење свеукупних односа, а посебно оних на трговинско-економском плану.

Од циљева у унапређењу односа Кнежевић је истакао повећање робне размене до 500 милиона долара, формирање заједничких предузећа која би пласирала робу на трећа тржишта и даљи развој сарадње и дефинисање заједничких пројектата у области грађевинарства, војној и аутоиндустрији, агрокомплексу, саобраћају, здравству, култури и спорту.

Министар привреде је подвукао и могућност директног инвестирања у Србију. Он је позвао белоруске привреднике да се одазову јавном позиву који је недавно расписан за доделу средстава подстицја за директне инвестиције.